Computerkabels

Computerkabels kunnen datakabels zijn die worden gebruikt om gegevens tussen verschillende componenten te verplaatsen, zoals toetsenbord, CPU, monitor, printer, scanner en andere multimediasystemen. Deze kabels maken snelle gegevensoverdracht mogelijk binnen de invoer- en uitvoercomponenten van de computer.

Een computer gebruikt verschillende soorten kabels om te bedienen. Het vereist een AC-voedingskabel, een snelle seriële busconnector, een USB-kabel, een digitale videokabel en een modemconnectorkabel. Een nieuwe pc wordt geleverd met al deze kabels. Deze kabels worden ook als losse artikelen verkocht en zijn gemakkelijk op de markt verkrijgbaar.

 

Alle soorten kabels die in een computer worden gebruikt, hebben verschillende doeleinden. De wisselstroomkabel is slechts een geïsoleerde geleider en geeft stroom aan de pc. De snelle seriële busconnector is een datakabel die wordt gebruikt om bits en bytes van de invoerapparaten naar de uitvoerapparaten over te brengen. USB-kabels worden gebruikt om gegevens over te dragen van andere bronnen, zoals digitale camera’s, videorecorders, mobiele telefoons, mp3-apparaten enz. De digitale videokabel wordt gebruikt om video-inhoud met hoge resolutie over te dragen van de computer naar een tv. Modemconnectorkabels worden gebruikt om de pc te verbinden met internetproviders voor toegang tot internet.

Eerdere computerkabels hadden veel minder snelheid en connectiviteit. Met verbeteringen in technologie is de kwaliteit van kabels verbeterd. Toch nemen al deze kabels veel ruimte in beslag en moeten ze indien nodig worden vervangen. Accessoires zoals kabels zijn duur en moeten goed worden onderhouden.

Computerkabels zijn een belangrijk onderdeel van elke desktop-pc. Door de opkomst van internettechnologie is de vraag naar pc’s en daarmee de vraag naar kabels toegenomen. Tegenwoordig zijn echter steeds meer mensen begonnen laptops en mobiele telefoons te gebruiken om toegang te krijgen tot internet. Deze apparaten hebben minder kabels nodig. De populariteit van deze apparaten groeit, omdat ze handiger en beheersbaarder zijn.

Versies en functies van tv-computerkabels

Een computerkabel van een tv is een snoer dat een computer en een televisie met elkaar verbindt om beelden van de monitor op de televisie weer te geven. Op deze manier kunt u genieten van internettelevisie of uw favoriete dvd’s in het station van uw computer plaatsen en het programma op tv bekijken. Als alternatief kunt u de televisie ook gebruiken als grootbeeldmonitor voor uw computer en uw surfsessies verbeteren. Het beste van alles is dat de kabel uw computer verandert in een thuisbioscoop-pc om uw home entertainment-systeem een ​​boost te geven.

Elke versie van tv-computerkabel werkt op een andere manier. De kabels verschillen voornamelijk in de manier waarop ze op de computer worden aangesloten. Deze kabels worden meestal op de computer aangesloten via de uitgangen op de videokaart. Dan zijn er verschillende manieren waarop elke televisie de verbinding via een bepaalde kabel ondersteunt.

De gebruiksvriendelijke kabel

Een standaard tv-computerkabel leidt uw beeldschermen eenvoudigweg naar de televisie. Afhankelijk van uw huidige pc-instellingen en het merk van uw televisie, moet u mogelijk aan de weergaveopties en hardware van uw computer werken om kristalheldere weergaven op uw televisie te krijgen. Dit komt doordat televisies verschillende weergaveresoluties hebben in vergelijking met monitoren.

De kabels die ook als converters dienen, passen echter automatisch de weergave op uw televisie aan. Deze kabels hebben meestal een voedingsbron nodig, zoals de USB-poort van de computer. Met dergelijke kabels hoeft u alleen maar de kabel aan te sluiten en van uw video’s op de tv te genieten.

Tv-schermen zijn een goede optie als u deze wilt gebruiken voor het bekijken van tv-programma’s en films. Een televisie is misschien niet de beste keuze als u simpelweg een grotere computermonitor nodig heeft. De pc-naar-tv-kabel werkt mogelijk niet als uw computer een oudere versie is met een verouderde videokaart. Ook oude televisies met lage resoluties kunnen problemen opleveren met de weergave.

Onthoud ten slotte dat u met een computerkabel van een tv geen televisieschermen op uw pc kunt bekijken. Voor een dergelijk doel zou u een tv-tunerkaart moeten installeren.

Computerkabels – Verbeter uw audio-videoapparaten

Het aansluiten van verschillende apparaten op uw computer of tv is meer dan alleen de kabels aansluiten. U moet leren welke compatibel zijn en welke niet. Door wat basisprincipes over de verschillende soorten kabels te leren, kunt u een beter audio- / videosysteem bouwen.

Dus je hebt het apparaat, je hebt het op je computer aangesloten met audio- en videokabels, de stuurprogramma’s geïnstalleerd en je bent klaar om muziek, games en video’s af te spelen. Nu sta je voor het meest voorkomende probleem: je kunt de video’s bekijken, maar er is geen geluid of het geluid is vervormd. Dit gebeurt meestal door een gebrek aan kennis van de verbindingskabels. Meestal zijn er verschillende soorten kabels nodig om verschillende apparaten aan te sluiten. Of u nu een dvd-speler, stereoluidsprekers, draagbare mediaspelers, camcorders of andere audio- / videoapparaten op uw computer of tv aansluit, u moet weten welke kabel op welk apparaat moet worden aangesloten.

TSR-connector / hoofdtelefoonaansluiting

De kabel die wereldwijd het meest wordt gebruikt, is de TSR-connector – u kent deze waarschijnlijk als de hoofdtelefoonaansluiting. De meeste stereoluidsprekers en microfoons zijn met deze kabel op de computer aangesloten. De standaardformaten die worden gebruikt met computers zijn 1/8 “mini-audio of 3,5 mm jack, maar het is ook verkrijgbaar in verschillende andere formaten, zoals de 1/4 ” TRS die wordt gebruikt met professionele audio-opnameapparatuur. Als u een 1 / 4 “naar 1/8” converter, u kunt hem op uw computer aansluiten.

De microfoonpoort op de computer is meestal roze, terwijl de luidsprekerpoort groen is. Als je een high-end computer hebt, zie je nog drie TSR-poorten. De goudkleurige poort is voor de midden- / subwooferuitgang, de zwarte voor de achterkant en de grijze voor de voorkant.

RCA-kabels

De RCA-connector wordt gebruikt voor het aansluiten van zowel audio- als videoapparaten, inclusief dvd-spelers, digitale camera’s en andere apparaten. Dit wordt ook gebruikt om de aansluiting van videogameconsoles, camcorders en digitale camera’s op de tv te vergemakkelijken. Deze kabel is ideaal voor het overbrengen van video’s van uw camcorder naar uw computer. Als je het op je computer hebt aangesloten en nog steeds problemen hebt, heb je waarschijnlijk geen video-opnamekaart in je computer geïnstalleerd. De kleurcode voor deze kabel is als volgt: geel (composietvideo), rood (rechterkanaal) en wit of zwart (linkerkanaal van stereogeluid) en is te vinden op alle audio- / videoapparaten.

HDMI-kabels

Gewoonlijk hebben computers twee aparte poorten: een voor een audiokabel en de andere voor video. HDMI is het enige type dat de overdracht van zowel audio- als videosignalen via een enkele kabel ondersteunt. Als u een andere monitor gebruikt om de uitvoer van uw computer weer te geven, zoals een tv, hebt u een HDMI / DVI-connector nodig. HDMI is achterwaarts compatibel met DVI. Het enige dat moet worden overwogen, is de bandbreedte. De standaardsnelheid van een HDMI-kabel is 2,25 Gbps over een afstand van 15 meter. Het is de gemakkelijkste manier om audio- / videoapparaten van hoge kwaliteit aan te sluiten en vervangt de rommel die ontstaat door een web van meerdere verschillende kabels.