Problemen rondom welvaart

De gemiddelde welvaart over de gehele wereld is over afgelopen 100 jaar zo immens veel toegenomen en dat ligt aan een aantal factoren. De toename van de welvaart was voordelig voor velen, maar ook voor genoeg mensen is het dat eigenlijk niet zo. De schaal van welvaart en de betekenis ervan is met de toename van de welvaart mee veranderd wat ertoe heeft geleid dat we ons op het moment in een situatie gebonden aan welvaart bevinden die nog nooit eerder is gezien. De hoogte van de welvaart is zo debiel hoog en de rijkste mensen op aarde zijn werkelijk zo krankzinnig rijk. Daar is wat uitleg bij nodig. Hoe is het mogelijk geweest dat deze verandering kon plaatsvinden en waar lag het nou aan. Is het een groot succes of niet?

Rol technologie

Tot op zo een 50 jaar geleden lag de welvaart al een stuk hoger. Er was een grote toename in de hoogte van de gemiddelde welvaart in de jaren 20 van de 19e eeuw. Men had meer te besteden en er kwam steeds meer vertrouwen. Dit leidde ertoe dat de welvaart voor jaren lang gestaag toe heeft genomen. Na de tweede wereldoorlog kwam er een nieuwe spurt aan welvaart waar iedereen zo een beetje aan mee deed. De technologie werd steeds geavanceerder. Zo kwam er televisie en werd radio uitgebreid. Het kapitalisme begon steeds meer te leven omdat er steeds meer manieren waren om het te uiten. Maar toen kwam het internet en dat was echt wel de klap op de vuurpijl. Door gebruik te maken van het internet konden producenten bereik krijgen over de hele wereld en daarom ook wereldlijke winsten maken. Zo konden er steeds geavanceerdere producten geproduceerd en gebruikt worden. Deze werden gebruikt om betere producten weer mee te maken. Bijvoorbeeld een laser graveermachine is veel waard voor bedrijven, omdat je hiermee op van alles kunt printen. Dat betekent weer veel meer produceer mogelijkheden.

Welvaartsverschillen 

Toch ligt de welvaart nog erg verdeeld. Westerse landen op de wereld zijn veel rijker dan de rest van de wereld. Waar het in het westen al vrij normaal is om bijvoorbeeld te printen op plastic sheets, is het in niet westerse landen allemaal nog lang niet zo gemoderniseerd. En zelfs al is het dat dan wel, genieten in niet westerse landen alleen maar de relatief rijke mensen van dit soort snufjes die op de rest van de wereld wel beschikbaar zijn.

Elektriciteit, toch erg belangrijk

Elektriciteit is voor ons allen een ongelofelijk belangrijk onderdeel geworden van ons dagelijkse leven. Iedereen gebruikt stroom voor diverse dingen en vaak staan de meeste mensen die zoveel stroom gebruiken eigenlijk helemaal niet stil bij hoeveel stroom er werkelijk door hen gebruikt wordt. Denk er maar eens over na. Als op een willekeurige avond of nacht zomaar opeens alle stroom uit zou vallen en niet meer aan zou gaan tot een aantal dagen later, moet je je de gevolgen daar dan eens van voorstellen. Ik vind dat zelf persoonlijk een erg moeilijke taak.

Wekkers
Denk nou bijvoorbeeld eens aan alle wekkers die in de ochtend gewoon af zouden moeten gaan maar doordat de stroom uitgevallen is dit helaas niet doen. Dit ontketend een grote kettingreactie aan nare gevolgen die plaats zullen vinden. Niemand zal op tijd op zijn of haar werk komen, ook de bazen niet. Je kunt je auto niet meer vol gooien met benzine omdat de pomp natuurlijk zonder elektriciteit ook helemaal niet werkt. Maar naast de belangrijke dingen die moeten gebeuren die zonder stroom niet uitgevoerd kunnen worden, is er ook helemaal geen entertainment meer beschikbaar voor de mens. Alle tv’s, telefoons en online platformen zijn voor niemand meer beschikbaar. Daarnaast is ook niet te vergeten dat we allemaal onze warmte krijgen uit radiatoren, op een enkeling die een open haard heeft na dan. Radiatoren werken ook niet meer, dus we zouden het allemaal erg koud krijgen.

Laptops

Sta daarom eens wat vaker stil bij hoe belangrijk de elektriciteit nou wel niet is voor ons als soort. Sta wat vaker stil bij het feit dat luxes zoals een custom laptop meer gewaardeerd moeten worden. Een laptop samenstellen doe je online om er later weer mee online te kunnen gaan. Geen enkele online dingen zouden kunnen zonder elektriciteit. Laat dat even inzinken.

Een boost voor het bedrijfsleven

Het bedrijfsleven is voor de mens al voor een erg lange tijd een van de belangrijkste factoren die de samenlevingen functionerend maakt. Het stamt uiteraard af van de oude handelsdagen van vroeger, waar men producten en diensten begon te ruilen voor andere producten en diensten en uiteindelijk zelfs geld, met als einddoel om de klant blij te maken terwijl je zelf ook een redelijk rendement weet te behalen. Dit systeem is volkomen geïntegreerd in onze samenleving. Nee, het is de basis van onze samenleving. Hoe je als bedrijf te werk gaat om de behoeftes van de klant te bevredigen maar ook om ervoor te zorgen dat je je eigen einddoelen behaald, dat is in de afgelopen decennia veel veranderd.

Toegangelijkheid
De schaal van het bedrijfsleven is immens toegenomen en daarbij is ook de toegankelijkheid voor de gemiddelde mens om het bedrijfsleven in te stappen gestegen. Bedrijven moeten dus goed nadenken over wat voor strategische zet ze moeten maken als ze bijvoorbeeld naamsbekendheid willen krijgen. Naamsbekendheid is namelijk een groot gedeelte van het vergroten van jouw bedrijf. Want de essentie van de verkoop die je van plan bent om te gaan doen is het werkelijk bereiken van de mensen aan wie je jouw product of dienst wilt verkopen. Want er zijn meer dan genoeg aanbieders van bijna alle producten en diensten. Dan is het voor de consument vrij lastig kiezen en dan wordt het voor de bedrijven de competitie wie zich het beste bekend kan maken onder de consumenten. Dit wordt vaak gedaan door reclame te maken, door te adverteren. Een manier van adverteren die erg succesvol is gebleken over de jaren is het sponsoren van een al bekend fenomeen. Voetbalclubs dragen vaak op hun shirt het logo of de naam van een bedrijf dat ze gesponsord heeft. Hierdoor bereikt het bedrijf veel mensen. Maar adverteren is niet het enige, want de volgende stap is om de consumenten naar jouw winkel toe te krijgen. De meeste winkels zijn nu online, dus is het doel om een mooie online website te hebben waar je je verkopen kunt uitvoeren en je informatie aan de klanten kunt verstrekken. Het uiterlijk van een website is belangrijk. Een front end developer is iemand die hier zijn expertise van heeft gemaakt. Er zijn genoeg mensen die kunnen helpen met het opbouwen en functioneel maken van een website. Een student developer helpt je hier maar al te graag mee verder.