Drenthe staat bekend om zijn rust en ruimte. Veel mensen kiezen er daarom voor om in Drenthe te wonen vanwege de mooie natuur, de vriendelijke mensen en het rustige tempo van het leven. In deze blog bespreken we de voordelen van wonen in Drenthe en waarom het een geweldige plek is om te wonen.

Natuur

Een van de grootste voordelen van wonen in Drenthe is de prachtige natuur. Drenthe is de op één na grootste provincie van Nederland en heeft veel ongerepte natuurgebieden, zoals de Drentsche Aa en het Dwingelderveld. Drenthe heeft ook veel bossen, heidevelden en meertjes. Wandelen, fietsen en paardrijden zijn populaire activiteiten in Drenthe, en er zijn veel mooie routes om te verkennen. Ook voor vogelliefhebbers is Drenthe een geweldige plek. Er zijn veel zeldzame vogels te vinden en het is een van de weinige plaatsen in Nederland waar kraanvogels broeden.

Rust en ruimte

Een ander groot voordeel van wonen in Drenthe is de rust en ruimte. De provincie is dunbevolkt en er zijn veel kleine dorpen en gehuchten. Dit betekent dat er weinig verkeer is en dat het er over het algemeen rustig is. Daarnaast zijn er veel groene gebieden en landelijke wegen om te verkennen. De rustige levensstijl in Drenthe is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een pauze van het drukke stadsleven.

Vriendelijke mensen

In Drenthe heerst nog een grote ons-kent-ons-cultuur. De sterke gemeenschapszin zie je terug in de dorpen. Er wordt regelmatig iets georganiseerd waarbij het hele dorp betrokken is. Dit creëert een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid. Het is gemakkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten en deel te nemen aan gemeenschappelijke activiteiten.

Goedkopere huizenprijzen

Een ander voordeel van wonen in Drenthe zijn de lagere huizenprijzen in vergelijking met de Randstad. Dit betekent dat het mogelijk is om een groter huis of een huis met meer grond te kopen voor dezelfde prijs als een kleiner huis in een stedelijk gebied. Daarnaast zijn er veel mooie oude boerderijen en landhuizen te koop in de provincie.

Werken in Drenthe

Sinds de corona pandemie zijn veel mensen naar Drenthe vertrokken. De thuiswerkmogelijkheden zorgden ervoor dat rijafstand naar kantoor steeds minder belangrijk werd. Hoewel de voordelen van leven in de natuur groot zijn, is het grootste nadeel de internetverbinding. In het buitengebied zijn de snelheden vaak veel lager dan in de Randstad. Dit zorgt voor problemen met videobellen en thuiswerken. Gelukkig is er steeds meer glasvezel buitenaf beschikbaar. Wil jij weten of het ook bij jouw (potentiële) huis in Drenthe beschikbaar is? Google dan eens “Glasvezel Drenthe”. Je kunt dan op je postcode zoeken en de mogelijke opties vergelijken.