Het aansluiten van verschillende apparaten op uw computer of tv is meer dan alleen de kabels aansluiten. U moet leren welke compatibel zijn en welke niet. Door wat basisprincipes over de verschillende soorten kabels te leren, kunt u een beter audio- / videosysteem bouwen.

Dus je hebt het apparaat, je hebt het op je computer aangesloten met audio- en videokabels, de stuurprogramma’s ge├»nstalleerd en je bent klaar om muziek, games en video’s af te spelen. Nu sta je voor het meest voorkomende probleem: je kunt de video’s bekijken, maar er is geen geluid of het geluid is vervormd. Dit gebeurt meestal door een gebrek aan kennis van de verbindingskabels. Meestal zijn er verschillende soorten kabels nodig om verschillende apparaten aan te sluiten. Of u nu een dvd-speler, stereoluidsprekers, draagbare mediaspelers, camcorders of andere audio- / videoapparaten op uw computer of tv aansluit, u moet weten welke kabel op welk apparaat moet worden aangesloten.

TSR-connector / hoofdtelefoonaansluiting

De kabel die wereldwijd het meest wordt gebruikt, is de TSR-connector – u kent deze waarschijnlijk als de hoofdtelefoonaansluiting. De meeste stereoluidsprekers en microfoons zijn met deze kabel op de computer aangesloten. De standaardformaten die worden gebruikt met computers zijn 1/8 “mini-audio of 3,5 mm jack, maar het is ook verkrijgbaar in verschillende andere formaten, zoals de 1/4 ” TRS die wordt gebruikt met professionele audio-opnameapparatuur. Als u een 1 / 4 “naar 1/8” converter, u kunt hem op uw computer aansluiten.

De microfoonpoort op de computer is meestal roze, terwijl de luidsprekerpoort groen is. Als je een high-end computer hebt, zie je nog drie TSR-poorten. De goudkleurige poort is voor de midden- / subwooferuitgang, de zwarte voor de achterkant en de grijze voor de voorkant.

RCA-kabels

De RCA-connector wordt gebruikt voor het aansluiten van zowel audio- als videoapparaten, inclusief dvd-spelers, digitale camera’s en andere apparaten. Dit wordt ook gebruikt om de aansluiting van videogameconsoles, camcorders en digitale camera’s op de tv te vergemakkelijken. Deze kabel is ideaal voor het overbrengen van video’s van uw camcorder naar uw computer. Als je het op je computer hebt aangesloten en nog steeds problemen hebt, heb je waarschijnlijk geen video-opnamekaart in je computer ge├»nstalleerd. De kleurcode voor deze kabel is als volgt: geel (composietvideo), rood (rechterkanaal) en wit of zwart (linkerkanaal van stereogeluid) en is te vinden op alle audio- / videoapparaten.

HDMI-kabels

Gewoonlijk hebben computers twee aparte poorten: een voor een audiokabel en de andere voor video. HDMI is het enige type dat de overdracht van zowel audio- als videosignalen via een enkele kabel ondersteunt. Als u een andere monitor gebruikt om de uitvoer van uw computer weer te geven, zoals een tv, hebt u een HDMI / DVI-connector nodig. HDMI is achterwaarts compatibel met DVI. Het enige dat moet worden overwogen, is de bandbreedte. De standaardsnelheid van een HDMI-kabel is 2,25 Gbps over een afstand van 15 meter. Het is de gemakkelijkste manier om audio- / videoapparaten van hoge kwaliteit aan te sluiten en vervangt de rommel die ontstaat door een web van meerdere verschillende kabels.