Een computerkabel van een tv is een snoer dat een computer en een televisie met elkaar verbindt om beelden van de monitor op de televisie weer te geven. Op deze manier kunt u genieten van internettelevisie of uw favoriete dvd’s in het station van uw computer plaatsen en het programma op tv bekijken. Als alternatief kunt u de televisie ook gebruiken als grootbeeldmonitor voor uw computer en uw surfsessies verbeteren. Het beste van alles is dat de kabel uw computer verandert in een thuisbioscoop-pc om uw home entertainment-systeem een ​​boost te geven.

Elke versie van tv-computerkabel werkt op een andere manier. De kabels verschillen voornamelijk in de manier waarop ze op de computer worden aangesloten. Deze kabels worden meestal op de computer aangesloten via de uitgangen op de videokaart. Dan zijn er verschillende manieren waarop elke televisie de verbinding via een bepaalde kabel ondersteunt.

De gebruiksvriendelijke kabel

Een standaard tv-computerkabel leidt uw beeldschermen eenvoudigweg naar de televisie. Afhankelijk van uw huidige pc-instellingen en het merk van uw televisie, moet u mogelijk aan de weergaveopties en hardware van uw computer werken om kristalheldere weergaven op uw televisie te krijgen. Dit komt doordat televisies verschillende weergaveresoluties hebben in vergelijking met monitoren.

De kabels die ook als converters dienen, passen echter automatisch de weergave op uw televisie aan. Deze kabels hebben meestal een voedingsbron nodig, zoals de USB-poort van de computer. Met dergelijke kabels hoeft u alleen maar de kabel aan te sluiten en van uw video’s op de tv te genieten.

Tv-schermen zijn een goede optie als u deze wilt gebruiken voor het bekijken van tv-programma’s en films. Een televisie is misschien niet de beste keuze als u simpelweg een grotere computermonitor nodig heeft. De pc-naar-tv-kabel werkt mogelijk niet als uw computer een oudere versie is met een verouderde videokaart. Ook oude televisies met lage resoluties kunnen problemen opleveren met de weergave.

Onthoud ten slotte dat u met een computerkabel van een tv geen televisieschermen op uw pc kunt bekijken. Voor een dergelijk doel zou u een tv-tunerkaart moeten installeren.