Elektriciteit is voor ons allen een ongelofelijk belangrijk onderdeel geworden van ons dagelijkse leven. Iedereen gebruikt stroom voor diverse dingen en vaak staan de meeste mensen die zoveel stroom gebruiken eigenlijk helemaal niet stil bij hoeveel stroom er werkelijk door hen gebruikt wordt. Denk er maar eens over na. Als op een willekeurige avond of nacht zomaar opeens alle stroom uit zou vallen en niet meer aan zou gaan tot een aantal dagen later, moet je je de gevolgen daar dan eens van voorstellen. Ik vind dat zelf persoonlijk een erg moeilijke taak.

Wekkers
Denk nou bijvoorbeeld eens aan alle wekkers die in de ochtend gewoon af zouden moeten gaan maar doordat de stroom uitgevallen is dit helaas niet doen. Dit ontketend een grote kettingreactie aan nare gevolgen die plaats zullen vinden. Niemand zal op tijd op zijn of haar werk komen, ook de bazen niet. Je kunt je auto niet meer vol gooien met benzine omdat de pomp natuurlijk zonder elektriciteit ook helemaal niet werkt. Maar naast de belangrijke dingen die moeten gebeuren die zonder stroom niet uitgevoerd kunnen worden, is er ook helemaal geen entertainment meer beschikbaar voor de mens. Alle tv’s, telefoons en online platformen zijn voor niemand meer beschikbaar. Daarnaast is ook niet te vergeten dat we allemaal onze warmte krijgen uit radiatoren, op een enkeling die een open haard heeft na dan. Radiatoren werken ook niet meer, dus we zouden het allemaal erg koud krijgen.

Laptops

Sta daarom eens wat vaker stil bij hoe belangrijk de elektriciteit nou wel niet is voor ons als soort. Sta wat vaker stil bij het feit dat luxes zoals een custom laptop meer gewaardeerd moeten worden. Een laptop samenstellen doe je online om er later weer mee online te kunnen gaan. Geen enkele online dingen zouden kunnen zonder elektriciteit. Laat dat even inzinken.