Steeds meer mensen maken zich zorgen over de beveiliging van hun huis. Volkomen normaal als je nagaat hoeveel woninginbraken er nog steeds elke dag plaatsvinden. Iedereen kan slachtoffer worden en die gedachte zorgt ervoor dat de vraag naar extra beveiliging dag na dag sterk toeneemt. Je hoeft helemaal niet in een groot huis te of in een dure wijk te wonen om als perfect doelwit aanzien te worden, inbrekers gaan nietsontziend hun gang en nemen de kansen die zich aandienen.
Ben jij op zoek naar mogelijkheden om de beveiliging van jouw huis te verhogen? Het installeren van een camerasysteem is in elk geval een goed idee. Het zal jou een veiliger en geruster gevoel geven en het zal een afschrikkend effect hebben op ongewenst bezoek.

Waarom zou je investeren in een camerasysteem?

Investeren in beveiliging kan je op verschillende manieren doen en vaak is een combinatie van meerdere manieren het meest aangewezen. Veiligheidssloten plaatsen, extra verlichting met bewegingssensoren voorzien, gebruik maken van een deurbel met camera en een camerasysteem die je hele huis in beeld brengen, zijn de meest gekende vormen van beveiliging. We geven je hier graag even de voordelen van het installeren van een camerasysteem mee.

Altijd en overal op de hoogte blijven van wat er in en rond jouw huis gebeurt

De huidige camerasystemen laten je toe om via een app op je smartphone altijd en overal in realtime de beelden van de camera’s te bekijken. Als je niet thuis bent, maar je wilt toch snel even nagaan of alles in orde is, open je heel eenvoudig de app en heb je direct een duidelijk overzicht. Camera’s met sensoren geven bovendien een melding op je smartphone als er zich een verdachte situatie voordoet, denk maar aan beweging die gedetecteerd wordt.

Camerasystemen zijn makkelijk te verbinden met een externe meldkamer

Als je het bekijken van de camerabeelden en het reageren op verdachte situaties liever niet zelf doet, kan je ervoor kiezen om jouw systeem te verbinden met een meldkamer op afstand. Operatoren monitoren hier dag en nacht de camerabeelden en ondernemen de nodige stappen bij onregelmatigheden. Komt er een alarm binnen of tonen de beelden verdachte handelingen, dan worden door de meldkamer de beveiligers van de surveillancedienst of de politie verwittigd.

Camerabeelden zijn perfect als bewijs

Je mag jouw huis nog zo goed beveiligen, het risico dat er ingebroken wordt, blijft nog steeds in mindere mate bestaan. Als je toch slachtoffer wordt, zal het zaak zijn om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen die kan leiden naar de identificatie van de dader. De opnamefunctie van het camerasysteem maakt heldere beelden die aan de politie kunnen overhandigd worden en die ook voor de verzekering als bewijs van inbraak gelden.

Investeren in een camerasysteem is investeren in veiligheid en een gerust gevoel voor jou en in preventie naar inbrekers toe. Voor meer informatie, kijk op Pro-alarm.nl.